BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Sabtu, Oktober 05, 2013

Hari Keluarga Guru-Guru & Kakitangan SMK Pasoh 2 (Felda) 2013 Yang Ceria & Meriah!

Alhamdulillah....akhirnya sampai juga entri hamba ke dalam catatan rasmi blog ini. Assalamualaikum semua dan maaf kerana lama sudah tidak mengutus tinta. Apapun al-kisah yang ingin hamba kongsikan di sini adalah berkaitan dengan Hari Keluarga yang baharu sahaja dilaksanakan pada 28 September 2013 bersamaan hari Sabtu yang lalu dan berakhir pada 29 September 2013 (Ahad). Kemeriahannya seolah-olah masih terasa hingga kini, walaupun sudah hampir seminggu berlalu. Arakian, mari selak bersama-sama pengalaman ini untuk menimbulkan memori serta pengetahuan kepada rakan-rakan taulan yang pernah menjadi ahli di sekolah ini jua.

28 September 2013 (Sabtu)

8.30 pagi
Kesemua ahli berkumpul di kantin sekolah sebelum bertolak. Segala kelengkapan untuk memasak 'barbeque' telah disediakan (sejak petang Jumaat, kaum perempuan telah bergotong-royong di sekolah untuk menyediakan bahan-bahan mentah untuk digunakan bagi barbeque) dan dibawa bersama menggunakan kereta suami Kak Lah, Abang Zul. Manakala, sebahagian besar hamper diletakkan di dalam kereta Cikgu Fauzi. Setelah membuat pembayaran dan semakan berkali-kali, kami semua bertolak setelah membaca doa. 


Kak Aida, Acik Norma, Kak Nurul dan Kak Lah sibuk membersihkan ayam dan ikan sebelum diperap


Kami bertiga memotong bahan-bahan perapan sebelum dikisarBuat kerja jangan tekanan sangat, ketawa dan senyum bila perlu


Kak Syahida sedang sibuk mengisar bahan yang dipotong-potongDuduk-duduk sambil makan kacang rebus (dibawa Kak Lah & direbus oleh Cikgu Hafiz) serta melihat Kak Aida mencampur bahan perapan


Kak Aida sedang sibuk membahagikan dan mencampurkan bahan untuk diperap (Master Chef ni!)

1.45 petang
Singgah sebentar di Laban Chondong untuk berhenti rehat dan makan tengah hari. Suasana kelihatan bertambah sibuk setelah kedatangan segerombolan 'bikers' yang juga singgah di situ untuk tujuan yang sama. Berehat dan berjumpa dengan ahli-ahli yang datang 'kemudian'. Menyambung perjalanan setelah siap kesemuanya.

2.20 petang
Tiba di perkarangan hotel yang dijanjikan, Rompin Beach Resort. Kami semua telah diberikan kunci untuk 'check-in' ke bilik masing-masing untuk berehat dan menunaikan solat. Sebahagian kunci telah diberikan kepada Kak Syahida kerana ada yang masih tidak hadir untuk mendaftarkan diri. Hamba turut menjawab panggilan dari Cikgu Zul yang tersesat jalan. Sebahagian hotel sudah penuh ditempah, berikutan kedapatan bas persiaran serta deretan kereta dari peserta kursus ataupun  lawatan daripada kawasan-kawasan lain.
Suasana di lobi hotel sebelum 'check-in'


Sempat lagi bergambar dekat kaunter pendaftaran! Ish, ish, ish....Khusyuk sungguh Acik Norma membaca brosur


Buih Yang Berterbangan