BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Selasa, November 22, 2011

Kemenangan Yang Dinanti & Dihargai - Syabas Harimau Muda! -

    Assalamualaikum w.r.t kepada semua rakan-rakan bloggers yang masih utuh berjaga, mungkin kerana masih belum mampu untuk melelapkan mata, atau masih bertungkus-lumus dengan lambakan tugasan (assignment dan tesis) atau bertukar-tukar kegembiraan dalam laman sosial masing-masing. Selamat pagi diucapkan. Maaf andai lama benar rasanya hamba tidak menulis apa-apa di sini. Hamba juga kini sibuk untuk menamatkan tugasan akhir semester bagi akhir tahun pengajian hamba di bumi bertuah Perak ini.     Syukur dipanjatkan kepada Illahi, iaitu dengan berkah dan limpah kurnia daripada-Nya; maka sekali lagi skuad Harimau Muda kita berjaya dalam misi mempertahankan kilauan 'ibu emas' di bumi Indonesia. Tidak dapat digambarkan betapa gembiranya rasa di hati ini apabila Ketua Pasukan, Badarol berjaya menjaringkan gol terakhir - gol kemenangan bagi negara Malaysia setelah terikat 1-1 dalam perlawanan akhir bola sepak Sukan SEA. Agak menyedihkan, hamba hanya sekadar mendengar jerit pekik dan sorak sorai rakan-rakan di gerai-gerai dan halaman rehat kolej-kolej universiti, kerana masalah line internet yang lemah; ditambah lagi dengan masalah pada komputer riba yang bertandang secara tiba-tiba. Tapi, hamba masih mampu tersenyum apabila mendengar sorakan "Kejar, jangan tak kejar Yob!", "Sikit lagi, sikit lagi" dan "Golllllll!!!!!!" Gamat jadinya persekitaran taman perumahan hamba di hulu Bernam ini sementelah melihat aksi pemain-pemain negara kita beraksi, seolah-olah mereka turut bermain bersama-sama mereka. Malah, tidak ketinggalan juga kaum-kaum Hawa yang mana hamba lihat sarat memenuhi ruang legar kolej, bilik istirehat dan gerai makan. Gema sorakan mereka boleh dikatakan 'tak kalah' dengan sorakan dari para pelajar lelaki!


Aksi penjaga gol Malaysia, Khairul Fahmi ketika berhadapan sepakan penalti

Buih Yang Berterbangan