BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Isnin, Disember 05, 2011

Tayangan Perdana 15 : Bodyguard (Hindi) 2011


Dengan ini, hamba mempersembahkan

Bodyguard (Bollywood Hindi Movie) - 2011


Hanya terdapat 1 bahagian (Full Movie)

Sinopsis Ringkas :

Mengisahkan seorang lelaki yang bekerja sebagai seorang pengawal peribadi (bodyguard) yang disegani dan digeruni kerana keikhlasan, kebaikan serta kekuatannya. Lovely Singh (Salman Khan) telah ditugaskan oleh seorang jutawan (bangsawan India) bernama Sartaj Rana (Raj Babbar) untuk mengawal dan menjaga keselamatan satu-satunya anak perempuannya, Divya Rana (Kareena Kapoor); yang menjadi harapannya untuk melanjutkan pelajaran di London dan mengahwini 'bakal suaminya' di sana. Lovely yang sangat terhutang 'nyawa' dan budi kepada Sartaj menjalankan tugasannya dengan sangat amanah serta bertanggungjawab. Keadaan ini menyebabkan Divya dan rakannya, Maya (Hazel Keech) menjadi gelisah dan telah membuat satu rancangan untuk menyenangkan mereka; iaitu me'wujud'kan seorang peminat peribadi (secret admirer) bernama Chhaya, yang memanggil Lovely melalui telefon. Tanpa disangka, Lovely jatuh cinta pada 'Chhaya' dan menyebabkan majikannya mula menaruh syak, lalu memerintahkan Lovely dibunuh sekiranya Chhaya tidak muncul di stesen kereta api seperti yang dijanjikan. Keadaan ini mengejutkan Divya, yang telah mula menyintai jejaka itu. Apakah yang bakal terjadi kepada Lovely dan Divya?
P/s : Cerita ini bertahap sederhana, tetapi masih boleh menghiburkan. Hamba sangat menyukai watak Lovely yang dibawa oleh Salman Khan yang kelihatan naif, lurus, jujur, malu-malu dan berterus-terang apabila menyatakan tentang wanita yang disukainya; walaupun bekerja sebagai seorang bodyguard. Selain itu, hamba tertarik dengan rangkaian lagu-lagu di dalam filem ini, yang mempunyai nafas baru seperti Bodyguard (Lagu Tema Tajuk)Desi BeatI Love You dan Teri Meri. (Sila tekan nama lagu sebab hamba dah linkkan dengan video lagu). Baiklah, hayatilah filem ini dan hamba akan datang dengan filem seterusnya....

Tayangan Perdana 14 : Detective Conan Magic File 5 - The Niigata: Tokyo Souvenir Capricco (Side Story)


Dengan segala hormatnya, hamba mempersembahkan

Mei Tantei Conan Magic File 5 : Niigata - Tokyo Omiyage Kapurichio (Saidosutori)


Terbahagi kepada 1 bahagian sahaja.

Sinopsis Ringkas :

Situasi selepas berlakunya kejadian di dalam filem Detective Conan 15: Quarter of Silence. Hattori Heiji telah datang melawat Shinichi di rumah Kogoro setelah terbaca mengenai insiden yang melanda Conan. Ahli Detektif Muda dan Suzuki Sonoko telah memberikan hadiah cenderamata kepada orang-orang yang mereka hargai; tetapi terjadi kejutan apabila mendapati bahawa hadiah yang diberikan adalah berlainan dengan hadiah yang dibeli sebelumnya. Rupa-rupanya, hadiah tersebut telah tertukar, disebabkan pembalut hadiah yang serupa dan ini mendatangkan tanda tanya kepada mereka semua. Bagaimanakah pertukaran tersebut terjadi? Dapatkah Heiji dan Conan (Shinichi) menyelesaikannya?P/s : Hamba dapati bahawa pemerhatian dan 'penaakulan' yang dibuat oleh Shinichi adalah lebih tajam berbanding Heiji menerusi cerita ringkas ini. Walaupun bertubuh kecil, namun Conan masih mampu menganalisis persekitarannya dengan baik dan cemerlang. Heiji masih seorang detektif yang baik, dan kadang-kala pemerhatiannya tajam namun pertuturannya dalam Bahasa Inggeris adalah lebih baik berbanding Shinichi (dia masih ada pelat Jepun apabila menuturkannya).

Buih Yang Berterbangan